Docenten met veel ervaring        Praktijkgericht onderwijs         Erkende kwaliteit      Trainingen in kleine groepen       Gecertificeerd

Rekenen aan Ruimtelijke Plannen
22 nov
4 uur
€ 425 ex BTW

Hoe krijgt u als ondernemer of overheid meer grip op de financien van uw ruimtelijke plannen? Met welke kosten en opbrengsten moet u rekening houden en op welke manier stuurt u op een plan dat voldoet aan de financiele randvoorwaarden? In deze training gaan we in op grondexploitatie en vastgoedrekenen.

Vragen die in deze training worden beantwoord zijn onder andere:

Hoe werkt een grondexploitatie?

Hoe bepaal ik een residuele grondwaarde?

Hoe beinvloed het ontwerp de uitkomsten?

Programma

 

  • Rollen in gebiedsontwikkeling en financiele doelstellingen van partijen
  • Verschillende vormen van samenwerking
  • Opbouw van een grondexploitatie
  • De relatie tussen vastgoedrekenen en gebiedsontwikkeling
  • Sturen op ontwerp
  • Zelf aan de slag met rekenmodellen en zelf zien wat er gebeurt
  • De basis van het kostenverhaal: hoe rekenen gemeente en ontwikkelaar af.
  • Met deze training op zak bent u beter in staat te werken aan haalbare plannen. Tijdens de bijeenkomst maakt u kennis met de verschillende invalshoeken die er zijn op het gebied van financiën.

Doelgroep

Uitermate geschikt voor de diverse partijen die werken aan gebiedsontwikkeling. Denk aan projectontwikkelaars, woningcorporaties, beleggers en gemeenten. Deze training richt zich op de basisbeginselen van rekenen aan ruimtelijke plannen en is dus minder geschikt voor experts zoals gemeentelijke planeconomen.

Lunch

Deze training is inclusief lunch. U heeft de mogelijkheid om de lunch bij ons te nuttigen of mee te nemen.

Trainers

Maarten Pullen

Maarten Pullen is senior adviseur bij BBN en heeft meer dan 15 jaar ervaring met alles wat met rekenen aan vastgoed te maken heeft.

Als gedreven adviseur zet Maarten zijn expertise regelmatig in als gastdocent bij verschillende opleidingsinstellingen met betrekking tot vastgoed. Zijn brede ervaring met gebiedsontwikkeling en zijn gedegen vakkennis maken hem tot een goede verbinder tussen overheid en private initiatiefnemers. Sinds 2022 werkt hij samen met Kubiek Academy.

Ivo Liefferink

Ivo Liefferink heeft een achtergrond in planologie en sociale geografie. Hij is in 2016 begonnen bij BBN als adviseur Plan- en vastgoedeconomie. Als gedreven adviseur heeft hij uitstekend inzicht in het proces van begin tot eind. Voor gemeenten en ontwikkelaars treedt hij op als financieel expert in ingewikkelde projecten.

Inschrijven

Laden...

Kubiek academy staat voor

Docenten met veel ervaring

Praktijkgericht onderwijs

Erkende kwaliteit

Trainingen in kleine groepen

Na deelname ontvangt u een certificaat

Wat relaties zeggen

Jaarlijks organiseert ons kantoor een juridisch-inhoudelijke lezing voor kantoorrelaties in het vastgoedrecht. In 2021 is daar vorm aan gegeven door mr Fred den Boef te vragen om onze relaties en onze advocaten mee te nemen in de Omgevingswet. Freds heldere uitleg over de toch wat taaie materie hielp ons zicht te krijgen op de aanstaande veranderingen. Fred weet zijn kennis en zijn praktijkervaring te benutten om zijn gehoor te verrijken.

mr M.J.H. (Richard) van Baalen

Voor de zomer heb ik met veel plezier deelgenomen aan de training Duurzame stedenbouw en landschap, de Levende Stad. Op een participerende wijze verkende de trainer samen met ons wat nodig is om de steden van nu, leefbaar te maken. Zij kon goed uitleggen hoe een levendige stad duurzaam kan groeien hand in hand met de behoeften van de verschillende stakeholders. De trainingen van Kubiek Academy zijn aan te raden aan alle professionals op het gebied van ruimtelijke ordening, planologie, stedenbouw en projectontwikkeling.

 

Amar Baghdadi, Stedenbouwkundige/ Architect