Docenten met veel ervaring        Praktijkgericht onderwijs         Erkende kwaliteit      Trainingen in kleine groepen       Gecertificeerd

Ruimtelijk plannen in cocreatie. Start het proces met participatie.
23 Maart
4 uur
€ 425 ex BTW

Hoe kunt u als overheid aan ondernemers en bewoners de ruimte bieden om mee te denken, hun dromen te realiseren en innovatiekracht te vinden? Zodat u samen een goede uitvoering kunt geven aan een initiatief. Om dat verder vorm te geven tot gemeentelijk en provinciaal beleid? Hoe kunt u als initiatiefnemer en ontwikkelaar goed samenwerken met de overheid en uw project realiseren. Plannen die samen ontstaan zijn vaak beter dan u zelf kunt bedenken!

In deze training wordt het samenspel tussen overheid, bedrijven en burgers behandeld en krijgt u handvatten hoe u dit effectief en constructief samen kunt doen.

De training is onder voorbehoud van voldoende deelnemers.

Vragen die in deze training worden beantwoord zijn onder andere:

Hoe vormt een ondernemer zich een beeld over zijn/haar ruimtelijk plan?

Hoe komt participatie op een goede manier tot stand?

Hoe kunt u samen komen tot een haalbaar initiatief?

Programma

 

  • Hoe komt participatie op een goede manier tot stand? Wat zijn vormen van participatie?
  • Hoe stelt u zich op in een gesprek? Hoe presenteert u zichzelf daarin?
  • Welke uitdagingen en kansen biedt de nieuwe omgevingswet?
  • Hoe kunt u door cocreatie samen komen tot een haalbaar initiatief? Hoe vindt u de gezamenlijke ‘drijfveer’ in dit samenspel
  • Hoe kan duurzaamheid een verbindende factor worden in de cocreatie van een gebiedontwikkeling.
  • Hoe gaat u om met uiteenlopende belangen? Waar ontstaat de spanning bij samenwerking tussen publieke partijen en private partijen?
  • Hoe doorloopt u het participatie, beeldvormings- en besluitvormingsproces op een positieve manier? En hoe houdt u koers in het project?

Doelgroep

  • Uitermate geschikt voor de diverse partijen bij gebiedsontwikkeling, zoals projectontwikkelaars, projectleiders, en beleidsadviseurs Ruimtelijke Ontwikkeling binnen gemeenten en woningbouwverenigingen

Lunch
Deze training is inclusief lunch. U heeft de mogelijkheid om de lunch bij ons te nuttigen of mee te nemen.

Inschrijven

Laden...

Trainer

Rex

Rex den Heijer

Rex den Heijer heeft een achtergrond in stedenbouw en heeft meer dan 20 jaar ervaring in ruimtelijke plannen. Hij heeft verschillende jaren als projectleider gewerkt bij gemeenten en bedrijven en is in 2014 begonnen bij Kubiek Ruimtelijke plannen. Met name het proces van initiatief en ontwerp is zijn specialisme. Met tal van ondernemers en overheden heeft hij gewerkt aan uiteenlopende cocreatieve projecten.

Kubiek academy staat voor

Docenten met veel ervaring

Praktijkgericht onderwijs

Erkende kwaliteit

Trainingen in kleine groepen

Na deelname ontvangt u een certificaat

Wat deelnemers zeggen

Voor de zomer heb ik met veel plezier deelgenomen aan de training Duurzame stedenbouw en landschap, de Levende Stad. Op een participerende wijze verkende de trainer samen met ons wat nodig is om de steden van nu, leefbaar te maken. Zij kon goed uitleggen hoe een levendige stad duurzaam kan groeien hand in hand met de behoeften van de verschillende stakeholders. De trainingen van Kubiek Academy zijn aan te raden aan alle professionals op het gebied van ruimtelijke ordening, planologie, stedenbouw en projectontwikkeling.

Deelnemer training

Het was een fijne en duidelijke cursus, de inhoud, onderwerpen, en de cursusleiders waren goed. Goede beantwoording van de vragen.

Deelnemer training Afwijken bestemmings- of omgevingsplan

Een prima cursus met een heldere uitleg. De onderwerpen en de casus waren goed.

Deelnemer training Omgevingsfactoren, waaronder Stikstof