Docenten met veel ervaring        Praktijkgericht onderwijs         Erkende kwaliteit      Trainingen in kleine groepen       Gecertificeerd

Ruimtelijk plannen, van initiatief naar ontwerp
1 dec
4 uur
€ 425 ex BTW

Hoe kunt u als overheid aan ondernemers en bewoners de ruimte bieden om mee te denken, hun dromen te realiseren en innovatiekracht te vinden? Zodat je samen een goede uitvoering kunt geven aan gemeentelijk en provinciaal beleid? Hoe kan je als initiatiefnemer en ontwikkelaar een goede samenwerking bereiken met de overheid en je project realiseren. Plannen die samen ontstaan zijn vaak beter dan je als gemeente of ontwikkelaar zelf kunt bedenken!

In deze training wordt het samenspel tussen overheid, bedrijven en burgers behandeld en krijgt u handvatten hoe u dit effectief en constructief samen kunt doen.

Vragen die in deze training worden beantwoord zijn onder andere:

Hoe vormt een ondernemer zich een beeld over zijn/haar ruimtelijk plan?

Hoe komt participatie op een goede manier tot stand?

Hoe kunt u samen komen tot een haalbaar initiatief?

Programma

 

  • Hoe komt participatie op een goede manier tot stand? Wat zijn vormen van participatie?
  • Hoe stelt u zich op in een gesprek? Hoe presenteert u zichzelf daarin?
  • Welke uitdagingen en kansen biedt de nieuwe omgevingswet?
  • Hoe kunt u samen komen tot een haalbaar initiatief? Hoe vind u de gezamenlijke ‘drijfveer’ in dit samenspel?
  • Hoe gaat u om met uiteenlopende belangen? Waar ontstaat de spanning bij samenwerking tussen publieke partijen en private partijen?
  • Hoe doorloopt u het beeldvormings- en besluitvormingsproces op een positieve manier? En hoe houdt u koers in het project?

Doelgroep

  • Uitermate geschikt voor de diverse partijen bij gebiedsontwikkeling, zoals projectontwikkelaars, projectleiders, en beleidsadviseurs Ruimtelijke Ontwikkeling binnen gemeenten en woningbouwverenigingen

Lunch

Deze training is inclusief lunch. U heeft de mogelijkheid om de lunch bij ons te nuttigen of mee te nemen.

Trainer

Rex

Rex den Heijer

Rex den Heijer heeft een achtergrond in stedenbouw en management en meer dan 20 jaar ervaring in ruimtelijke plannen. Hij heeft verschillende jaren als projectleider gewerkt bij gemeenten en bedrijven  en is in 2014 begonnen bij Kubiek Ruimtelijke plannen. Met name het proces van initiatief en ontwerp is zijn specialisme. Met tal van ondernemers en overheden heeft hij gewerkt aan uiteenlopende projecten. Als gedreven adviseur heeft hij uitstekend inzicht in het proces van begin tot eind.

Inschrijven

Laden...

Kubiek academy staat voor

Docenten met veel ervaring

Praktijkgericht onderwijs

Erkende kwaliteit

Trainingen in kleine groepen

Na deelname ontvangt u een certificaat

Wat relaties zeggen

Jaarlijks organiseert ons kantoor een juridisch-inhoudelijke lezing voor kantoorrelaties in het vastgoedrecht. In 2021 is daar vorm aan gegeven door mr Fred den Boef te vragen om onze relaties en onze advocaten mee te nemen in de Omgevingswet. Freds heldere uitleg over de toch wat taaie materie hielp ons zicht te krijgen op de aanstaande veranderingen. Fred weet zijn kennis en zijn praktijkervaring te benutten om zijn gehoor te verrijken.

mr M.J.H. (Richard) van Baalen

Voor de zomer heb ik met veel plezier deelgenomen aan de training Duurzame stedenbouw en landschap, de Levende Stad. Op een participerende wijze verkende de trainer samen met ons wat nodig is om de steden van nu, leefbaar te maken. Zij kon goed uitleggen hoe een levendige stad duurzaam kan groeien hand in hand met de behoeften van de verschillende stakeholders. De trainingen van Kubiek Academy zijn aan te raden aan alle professionals op het gebied van ruimtelijke ordening, planologie, stedenbouw en projectontwikkeling.

 

Amar Baghdadi, Stedenbouwkundige/ Architect