Docenten met veel ervaring        Praktijkgericht onderwijs         Erkende kwaliteit      Trainingen in kleine groepen       Gecertificeerd

Participatie en communicatie in gebiedsontwikkeling

In overleg

1 dag

op aanvraag

Participatie is inmiddels niet meer weg te denken in de totstandkoming van ruimtelijke plannen. In deze communicatietraining leer je alles over mensgerichtheid en communicatie. Maar ook over de diverse participanten betrokken bij gebiedsontwikkeling. Bij de gebiedsontwikkeling horen coöperativiteit én assertiviteit. Ook wel geven en nemen. We leren om met de partners tot een gezamenlijk resultaat te komen, waarbij zo veel mogelijk de win-win situatie wordt bereikt. Door verdiepende vragen kom je erachter met wie je te maken hebt en hoe het project er uit ziet. Hoe je echt de aandacht trekt. Wat het belang is van de andere participanten. Je krijgt meer inzicht in verdiepend analyseren en leert coöperatief samenwerken, wederzijdse belangen spelen daarin de centrale rol.

Deze training gaat in op het bouwen van een goede relatie, zodat ook lastige zaken besproken kunnen worden als ze zich voordoen. Want na een lopend project wil je ook weer bij een volgend project enthousiaste participanten betrekken bij de besluitvorming.

Neem contact met ons op om uw specifieke wensen te bespreken voor een incompany training.

Vragen die in deze training worden beantwoord zijn onder andere:

Hoe ga je om met verbale communicatie én non verbale communicatie (lichaamstaal)?

Hoe ga je om met een moeilijke vraag? En hoe kun je hierop reageren? 

Hoe blijf je kansen zien voor verbetering in de samenwerking?

Programma

Sessie 1: Stevigheid in Communicatie
In deze sessie gaan we in op de basiscommunicatie met de projectpartners. Je gaat ook oefenen met gesprekken (zowel telefonisch als face to face).

Vragen die in deze training worden beantwoord zijn onder andere:

  • Hoe creëer je echte aandacht voor de ander?
  • Hoe ga je om met verbale communicatie én non verbale communicatie (lichaamstaal)?
  • Hoe neem je de tijd om te bouwen aan vertrouwen?
  • Hoe ga je om met een moeilijke vraag? En hoe kun je hierop reageren?
  • Hoe ga je om met tijdsdruk?

 

Sessie 2: Omgaan met weerstand

In deze sessie borduren we voort op de kennis uit sessie 1. En we oefenen met lastige gesprekken waarbij weerstand ontstaat rondom bijvoorbeeld de mate van participatie, het procestempo en de afweging van persoonlijke belangen ten opzichte van het gezamenlijk belang. Ook gaan we in op het zien van kansen bij gebiedsontwikkeling om impasses te doorbreken en plannen naar gezamenlijke tevredenheid te realiseren.

Vragen die in deze training worden beantwoord zijn onder andere:

  • Hoe blijf je kansen zien voor verbetering in de samenwerking?
  • Hoe breng je slecht nieuws? Voor de ontwikkelaar bijvoorbeeld een ernstige vertraging in de aanleg door onverwachte omstandigheden of voor de omwonenden een bouwproject met een flink volume in de directe omgeving.
  • Hoe kies je de juiste woorden en voorkom je woorden die twijfel veroorzaken?
  • Hoe ga je om met de emotie van de ander? Zacht op de mens – Hard op de inhoud.

Doelgroep

  • Uitermate geschikt voor de diverse partijen bij gebiedsontwikkeling, zoals projectleiders, beleidsadviseurs Ruimtelijke Ontwikkeling, gemeenten, woningbouwverenigingen en projectmanagers.

 

Trainer

GOVERT HENK MIJNDERS

Govert-Henk geeft communicatietrainingen sinds 2007. Zijn specialisatie ligt op het gebied van mensgerichtheid,  de samenwerking met interne én externe actoren, met als doel het behalen van gezamenlijke belangen. Ook als er druk op de relatie komt te staan.  

De trainingen kenmerken zich door de spontane en interactieve werkwijze, waarbij we zo dicht mogelijk aansluiten bij  de dagelijkse werkpraktijk van de deelnemers. Succes is Doen!

Kubiek academy staat voor

Docenten met veel ervaring

Praktijkgericht onderwijs

Erkende kwaliteit

Trainingen in kleine groepen

Na deelname ontvangt u een certificaat

Wat deelnemers zeggen

Voor de zomer heb ik met veel plezier deelgenomen aan de training Duurzame stedenbouw en landschap. Op een participerende wijze verkende de trainer samen met ons wat nodig is om de steden van nu, leefbaar te maken. Zij kon goed uitleggen hoe een levendige stad duurzaam kan groeien hand in hand met de behoeften van de verschillende stakeholders. De trainingen van Kubiek Academy zijn aan te raden aan alle professionals op het gebied van ruimtelijke ordening, planologie, stedenbouw en projectontwikkeling.

Deelnemer training

Het was een fijne en duidelijke cursus, de inhoud, onderwerpen, en de cursusleiders waren goed. Goede beantwoording van de vragen.

Deelnemer training Afwijken bestemmings- of omgevingsplan

Een prima cursus met een heldere uitleg. De onderwerpen en de casus waren goed.

Deelnemer training Omgevingsfactoren, waaronder Stikstof